Ceafa cu sos de vin
PrinteazaCeafa cu sos de vin din: ceafa, mustar, malai, morcov, ardei, sfecla, cartofi, vanata, vin, zahar, cimbru, sare, piper, unt.
- 1 kg ceafă felii
- 8 linguri cu muştar
- 2 linguri cu mălai
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 300 g salată de sfeclă roşie
- 3-4 cartofi
- 1 vânătă
- 100 ml vin negru
- 1 lingură cu zahăr brun
- 50 g unt
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Dă feliile de carne cu sare, piper, unge-le cu muştar, presară puţin mălai şi frige-le în unt încins. In sosul rămas adaugă vin, 2 linguri cu muştar şi zahăr.
Amestecă până scade.
Prepară un piure de cartofi cu puţin morcov ras şi cimbru. Aşază în farfurie o cutie de conservă fără fund. Indeasă cu lingura sfeclă, apoi piure.
Scoate uşor cutia. Aşază şi o felie de vânătă coaptă, apoi construieşte castelul din fâşii subţiri de ardei, morcov şi coajă de vânta.
Serveşte friptura cu castel de piure şi sos de vin, pus în sosieră sau într-un vas micuţ din ceramică.
Ceafa cu sos de vin
Pofta buna!