Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]
Ceafa de vitel cu legume in vin
PrinteazaCeafa de vitel cu legume in vin din: ceafa de vitel, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei grasi, ulei de masline, foi de dafin, boabe de enibahar, vin rosu, sare si piper.
- 1 kg ceafa de vitel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 2 ardei grasi (verde, rosu) sau gogosari acri
- 100 ml ulei de masline
- 2-3 foi de dafin
- 4-5 boabe de enibahar
- 500 ml vin rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-oîn fâşii.
Puneţi carnea într-o tigaie, adăugaţi 50ml ulei şi 3-4 linguri de apă şi căliţi-o înăbuşit la foc potrivit până când se evaporă toată apa şi carnea se rumeneşte puţin. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bastonaşe.
Puneţi carnea împreună cu legumele într-un vas ceramic termorezistent.
Adăugaţi uleiul rămas, foile de dafin, enibaharul, vinul, sare şi piper /după gust.
Puneţi vasul în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 60 de minute.
Ceafa de vitel cu legume in vin
Pofta buna!
poate iti place si:
Vitel cu Sos Gorgonzola
Vitel cu Sos Gorgonzola din: carne de vitel, branza gorgonzola, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g brânză Gorgonzola 1 cană de smântână 2 linguri de unt 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]
Pofta buna!