Ceai de catina

Printeaza

Cătina (Hippophae rhamnaides) Ceai de catina

Descriere

Creşte pe malul apelor curgătoare, zone râpoase şi este numită în unele regiuni şi cătină albă.

Acţiune

Acţiune farmacodinamică. Sursă importantă de vitamine, antidiareic. In compoziţia chimică a fructelor predomină vitamina C, o serie de pigmenţi care dau culoarea portocalie, vitaminele Bl şi B2, acid folic, acizi graşi şi fitosteroli. Datorită acestei compoziţii chimice fructele de cătină sunt considerate ca o polivitamină naturală.

Utilizare

Intern. Frunzele de cătină pot fi consumate în stare naturală sau preparate. Se utilizează în avitaminoză, diaree, reumatism şi uricarie.

Pentru prepararea vinului se pot utiliza şi fructele uscate în proporţie de cinci ori mai mică.

Intern, sub formă de infuzie – 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml apă clocotită şi se bea în decursul unei zile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.