Chimion (Carum carvi) Descriere Compoziţie: fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care conţin ulîi volatil, reprezentat în principal de carvona şi limonen; substanţe proteice, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, taninuri. Susţine digestia şi funcţiile digestive. Susţine lactaţia la mamele care alăptează. Menţionat de savanţii antici Theophrast şi Dioscoride în lucrările lor, în mod tradiţional […]
Ceai de cirese
PrinteazaDescriere
Ingrediente: codiţe de cireşe.
Indicaţii
Menţine buna funcţionare a rinichilor.
Contribuie la un flux urinar normal.
Intrebuinţări principale: afecţiuni căilor urinare (cistite, nefrite, litiază urinară), edeme.
Alte întrebuinţări: reumatism, gută.
Acţiune
Diuretic, antiinflamator, astringent.
Utilizare
Preparare: se fierb 1-2 plicuri în 250 ml apă, la foc mic, timp de 5-10 minute.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Ceai de chimen
Chimenul (Carum carvi) Descriere Este cunoscut şi sub denumirile de chimion, secărică. în scopuri medicinale se foloseşte fructul. Acţiune Stimulează secreţiile gastrice, galactogog, antiinflamator intestinal, fluidifică secreţiile bronhice şi în balonări intestinale. Se poate asocia cu fenicul şi coriandru. Utilizare Se utilizează în anorexie, bronşite, este calmant în colici gastrice, măreşte cantitatea de lapte la […]