Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara
PrinteazaCeai de fructe uscate cu anason si scortisoara din: citrice asortate, fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate), zahăr tos, cuişoare, batoane de scorţişoară, anason stelat, cardamom, vinars din fructe.
- 1 kg citrice asortate
- 1 kg alte fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate)
- 1,2 kg zahăr tos
- 5 cuişoare
- 2 batoane de scorţişoară
- 2 bucăţi anason stelat
- 1 praf cardamom
- 200 ml vinars din fructe
Mod de preparare:
Toate fructele se spală bine. Citricele se decojesc şi se curăţă de pieliţele albe, după care pulpa se taie bucăţele. Merele şi perele nu se decojesc, numai se curăţă de cotoare, şi se taie cubuleţe.
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se aşază toate fructele într-un castron mare şi se amestecă împreună cu zahărul. Se adaugă mirodeniile şi alcoolul, se amestecă şi se repartizează uniform într-o tavă adâncă.
Se dau la cuptor şi se coc 15 min. amestecând din când în când, până când fructele îşi lasă zeamă.
Se toarnă amestecul fierbinte în borcane şi se lasă să stea puţin pe capac.