Ravioli, Pierogi și Dumplings: O Călătorie Globală prin Poveștile Plăcintelor Umplute. Plăcintele umplute sunt o prezență constantă în bucătăriile din întreaga lume, fiecare cultură adaptându-le după propriile tradiții și ingrediente locale. De la ravioli italieni la pierogi polonezi și dumplings asiatici, aceste preparate culinare împărtășesc o structură similară – o învelitoare exterioară moale care ascunde […]
Ceai indian
PrinteazaCeai indian din: cardamom, piper, cuisoare, ghimbir, apa, ceai negru.
Ingrediente:
- 16 seminţe de cardamom
- 1 linguriţă boabe de piper negru
- 8 cuişoare
- 3 linguriţe ghimbir ras
- 2 l apă
- 5 linguriţe cu vârf de ceai negru Darjeeling
Mod de preparare:
Ceai indian: pisează cardamomul împreună cu piperul şi cuişoarele. fierbe apa şi se toarnă în ceainic peste frunzele de ceai şi peste pudra de condimente.
adaugă ghimbirul ras şi se acoperă vasul 10 minute, apoi se strecoară ceaiul şi se serveşte cald.
Acest ceai este potrivit cu zilele geroase. “Căldura” condimentelor se resimte imediat după prima gură băută.
Pofta buna!
Risotto cu Urzici din: orez, urzici, ceapa, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Redescoperă gustul inconfundabil al urzicilor într-o rețetă de risotto cremos, care combină perfect prospețimea primăverii cu textura bogată și aromatica a acestui clasic italian. Risotto cu urzici este o alegere excelentă pentru un prânz sau o cină rafinată, aducând […]