Ceai cu lapte

Printeaza

Ceai cu lapte din: ceai negru, miere, frisca lichida, lapte, caramele cu lapte, inghetata de vanilie, scortisoara.

Ingrediente: 

  • 3 pliculeţe ceai negru
  • 4 linguri miere
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 caramele cu lapte
  • 200 ml lapte pasteurizat
  • 4 cupe îngheţată de vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată

Mod de preparare:

Incălzeşti 600 ml apă. După primul clocot, iei vasul de pe foc şi pui pliculeţele de ceai. După trei minute, scoţi pliculeţele, îndulceşti ceaiul cu miere şi îl laşi să se răcească.
Incălzeşti frişca la foc mic şi topeşti în ea caramelele, amestecând uşor.

După ce această cremă s-a răcit, torni în fir subţire ceaiul rece, amestecând uşor.
Torni băutura în pahare înalte.

Pui la fiert laptele pasteurizat şi îl baţi cu telul până devine spumos, îl laşi să se mai răcorească şi îl împărţi în cele patru pahare, după care pui câte o cupă de îngheţată în fiecare pahar.

Presari deasupra puţină scorţişoară şi, în zilele călduroase de vară, serveşti băutura rece.

Ceai cu lapte

Ceai_cu_lapte

 

Savurati!

 

 

 

Ceaiului Malabar – O Aroma Unica

Ceaiului Malabar – O Aroma Unica: Istorie, Producție și Beneficii. Ceaiul Malabar este un ceai exotic, originar din regiunea Malabar, situată de-a lungul coastei sud-vestice a Indiei. Cu o istorie bogată și o tradiție îndelungată, acest ceai a captat atenția iubitorilor de ceai din întreaga lume datorită aromei sale unice și beneficiilor pentru sănătate. Istoria […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.