Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Printeaza

Ceai In jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai, modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului.

Coreenii nu şi-au elaborat propriul mod de a bea ceaiul, ci s-au inspirat din tradiţiile chinezilor şi japonezilor. Tibetanii au un ceai uleios special numit Su Yu Ch’a, pe care îl prepară pentru oaspeţii foarte importanţi. El a fost adus de o prinţesă chineză care s-a căsătorit cu un membru al familiei regale tibetane, iar reţeta a fost adaptată pentru a corespunde gusturilor locale.

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane Pentru a prepara ceaiul, gazda zdrobeşte frunzele şi le pune la fiert o jumătate de oră într-un vas metalic, înalt, apoi adaugă puţin unt de yak şi sare după gust. Vasul este apoi clătinat dintr-o parte în alta pentru a face mult zgomot, după care se toarnă ceaiul. Ceaiul este extrem de tare şi are o aromă foarte specifică: ai nevoie de un stomac rezistent ca să-l bei.

Există o anumită etichetă pentru a bea Su Yu Ch’a. După ce gazda ţi-a turnat ceaiul, se consideră că este nepoliticos să-l bei tot. Trebuie să bei numai jumătate şi să laşi restul în ceaşcă, astfel încât gazda să ştie că ai mai vrea. Dacă după câteva ceşti de ceai te-ai săturat, obiceiul cere să verşi pe podea restul de ceai din ceaşcă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.