Ceai răcoritor cu friscă

Printeaza

O reteta simpla de ceai racoritor cu frisca din: ceai negru, miere, frisca, caramele cu lapte, lapte pasteurizat, inghetata de vanilie si scortisoara.

Ingrediente:

  • 3 pliculete ceai negru
  • 4 linguri miere
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 caramele cu lapte
  • 200 ml lapte pasteurizat
  • 4 cupe inghetata de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 600 ml apă. După primul clocot, se ia vasul de pe foc şi se aşază pliculeţele de ceai. După 3 minute se scot şi seindulceste ceaiul cu miere; se lasa sa se raceasca.

Se incalzeste frisca la foc mic si se topesc in ea caramele, amestecand usor. Dupa ce s-a racit, se toarna in fir subtire ceaiul rece, amestecand usor.

Apoi se toarna bautura in pahare inalte.

Se da fiert laptele si se bate cu telul pana devine spumos. Se lasa sa se mai racoreasca si se repartizeaza in pahare; deasupra se asaza cate o cupa de inghetata.

Se presara scortisoara si se serveste imediat.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.