Ceaiul si secretele sale
PrinteazaCand 66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari despre ceai:
Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie este urmata de Republica Irlanda in acest top al marilor tari consumatoare de ceai. Unii britanici prefera ceaiul simplu, altii il beau cu lapte. Multi isi pun intrebarea daca laptele reduce cantitatea de antioxidanti din ceasca de ceai. Studiile au aratat ca laptele nu reduce efectul impotriva radicalilor liberi ai antioxidantilor din ceai, potrivit tea.co
Multe mituri au aparut legate de ceaiul verde si ceaiul negru. Cea mai frecventa intrebare este legata de proveninta celor doua tipuri de ceai. Ambele provin din aceeasi planta, cunoscuta sub numele de “Camellia sinensis”.
Ceaiul negru si ceaiul verde contin aceeasi cantitate de cafeina, dar nu mai multa decat cafeaua. Cantitatea de cafeina, dintr-o ceasca de ceai reprezinta jumatate din cea a unei cesti de cafea.
Britanicii sunt cei mai mari bautori de ceai din lume, insa cei mai mari producatori sunt China si India. China exporta aproximativ 1,2 milioane de tone de ceai, iar India se afla in apropire cu 981.000 de tone, anual.
Si ceaiul exista in varianta decafeinizata. Procesul decafeinizarii este destul de simplu. Acesta consta in “spalarea” frunzelor de ceai la sfarsitul procesului de productie cu un solvent organic.
Articol preluat de aici.