Ceapa in aluat
PrinteazaCeapa in aluat din: ceapa, ulei de masline, aluat de foietaj, ou, mustar dijon, pesmet, parmezan, cimbru.
Ceapa este bogată în uleiuri eterice puternic mirositoare, acizi, vitamine. Are un conţinut ridicat de sulf (cel care te face să plângi când o cureţi), ceea ce stimulează metabolismul şi transformă consumul de ceapă într-un scut împotriva cancerului.
Are efecte antioxidante şi ajută la neutralizarea colesterolului. Are proprietăţi antiinflamatorii şi descongestionează tractul respirator.
- 850g de ceapă
- 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns tava
- 320g aluat de foitaj
- 1 ou, bătut
- 2 linguri de muştar Dijon
- 25g de pesmet fin
- 50g de parmezan ras
- 1/2 linguriţă frunze de cimbru
Mod de preparare:
Feliază fin ceapa, apoi pune-o într-o cratiţă mare cu capac, împreună cu uleiul.
Căleşte-o la foc mic 30 de minute, amestecând ocazional.
Indepărtează capacul şi dă focul mai mare. Căleşte ceapa până când devine maronie şi se caramelizează, amestecând des.
Incinge cuptorul la 180°C. Despătureşte aluatul şi aşază-l pe o tavă subţire de copt, unsă cu ulei.
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, taie o bordură de 2cm pe toate laturile foitajului, dar nu până la capăt. Unge marginile cu ou bătut.
Intinde muştarul pe fundul tartei, apoi aşază deasupra ceapa, întinzând-o până la margine.
Amestecă pesmetul, parmezanul şi frunzele de cimbru şi presară acest topping uniform peste ceapă.
Dă tava la cuptor timp de 18-20 de minute.
Ceapa in aluat
Pofta buna!