Ceapa aromatizata
PrinteazaCeapa aromatizata din: ceapa, zahar, busuioc, patrunjel, usturoi, dafin, ulei, cimbru, supa de carne, sare.
- 1 kg ceapă
- 1 linguriţă zahăr
- 1/4 linguriţă busuioc tăiat mărunt
- 1 linguriţă pătrunjel tocat mai mare
- 4 căţei usturoi, pisat mărunt
- 1 frunză dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/4 linguriţă cimbru pisat
- 1 pahar zeamă (supă) de carne
- sare
Mod de preparare:
Ceapa, curăţată, întreagă, se pune într-un vas, alături de toate ingredientele şi se lasă să dea în clocot. Se trece focul pe foartte mic, lăsându-se încă o jumătate de oră.
Se scoate ceapa pe o farfurie, se stropeşte cu puţină supă (zeamă) de carne.
Se serveşte caldă, cu pătrunjel tocat sau rondele de ardei gras.
Pofta buna!