Ceapa coapta cu sos
PrinteazaCeapa coapta cu sos din: ceapa alba, faina, piper cayenne, boia dulce, chimen, cimbru, piper, oua, lapte, ulei, smantana, mustar.
- 2 cepe albe mari
- 2 cani faina
- 1 lingurita piper Cayenne
- 2 lingurite boia dulce
- 1 praf de chimen macinat
- 1 praf cimbru uscat
- piper negru macinat
- 2 oua
- 120 ml lapte
- ulei
maioneza:
- 4 linguri smantana
- sare
- piper
- boia
- 1 lingura mustar
Mod de preparare:
Se taie ceapa felii, conform descrierii de alături. Se bat ouăle cu laptele, folosind telul. Se introduce în amestec ceapa, se lasă să se scurgă, apoi se pudrează cu făina amestecată în prealabil cu sare şi condimente.
Intr-o tigaie se încinge o cantitate mare de ulei şi se prăjeşte ceapa la foc mijlociu cca 4 min. Se întoarce cu atenţie şi se mai prăjeşte 3-4 min. până se rumeneşte.
Se amestecă într-un castron maio- oeza cu smântână, sare, piper, boia şi muştar. Se lasă să se scurgă bine ceapa, ;e tamponează cu prosoape de hârtie şi se sărează. Se serveşte cu maioneză.
Pofta buna!