Ceapa coapta cu sos

Printeaza

Ceapa coapta cu sos din: ceapa alba, faina, piper cayenne, boia dulce, chimen, cimbru, piper, oua, lapte, ulei, smantana, mustar.

Ingrediente:Ceapa coapta cu sos

  • 2 cepe albe mari
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita piper Cayenne
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 praf cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • ulei

maioneza:

  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura mustar

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii, conform descrierii de alături. Se bat ouăle cu laptele, folosind telul. Se introduce în amestec ceapa, se lasă să se scurgă, apoi se pudrează cu făina amestecată în prealabil cu sare şi condimente.

Intr-o tigaie se încinge o cantitate mare de ulei şi se prăjeşte ceapa la foc mijlociu cca 4 min. Se întoarce cu atenţie şi se mai prăjeşte 3-4 min. până se rumeneşte.

Se amestecă într-un castron maio- oeza cu smântână, sare, piper, boia şi muştar. Se lasă să se scurgă bine ceapa, ;e tamponează cu prosoape de hârtie şi se sărează. Se serveşte cu maioneză.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.