Ceapă de campina
PrinteazaCeapă de campina
- 6 cepe trupeşe
- 100 g miez de nuci
- 2 legături mărar
- 1 ceaşcă smântână
- 1 lingură untdelemn
- 3 felii de pâine
- 1 pahar lapte
- sare
- piper
- 1 ceaşcă vin alb
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cepele curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile se macină mărarul se toacă .
Când cepele s-au muiat, li se scoate miezul se freacă un piure din miez de ceapă, pâine şi nuci (e o mâncărică de chintesenţe) cu sare, piper, mărar şi se umplu cepele.
Se unge o tavă cu ulei, se aşază cepele cu gura-n sus .Se bate vinul de smântână, se toarnă peste, se dă tava la cuptor, să scadă sosul şi să prindă culoare.
Se toacă pătrunjel, se presară .
Pofta buna!