Ceapa in otet
PrinteazaCeapa in otet din: ceapa, dafin, seminte de mustar, coriandru, ardei iuti, otet, sare.
- 1 1/2 kg ceapă mică
- 3-4 foi de dafin
- 4 linguriţe seminţe de muştar
- 1 linguriţă coriandru
- 2-3 ardei iuţi
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de coajă, se pune într-un lighean. Deasupra se toarnă apă, până se acoperă. Apoi se scurge apa şi se măsoară pentru a calcula saramura (la 1l de apă 1 lingură de sare). Se toarnă saramura peste ceapă, se lasă 24 de ore. Apoi se scoate ceapa, se clăteşte cu apă rece şi se aşază în borcane, împreună cu condimentele.
Oţetul se fierbe, apoi se toarnă în borcane. Deasupra cepei se aşază o greutate, apoi se închid bine borcanele şi se dau la rece.
Pentru a obţine ceapa crocantă, se toarnă oţetul rece.
Pentru a obţine ceapa moale, se toarnă oţetul fierbinte.
Pofta buna!
Iese buna ceapa in otet?