Ceapa inabusita cu raţă
PrinteazaCeapa inabusita cu raţă
- 1 raţă
- 500 ml vin alb
- 500 ml supă de carne
- 200 g kaizer
- 300 g ciuperci
- 350 g ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- câteva fire de tarhon,rozmarin
Preparare:
Taie raţa în bucăţi şi pune-o la fiert în supa de carne şi vin. Adaugă un praf de sare, piper şi las-o pe foc până se frăgezeşte carnea. Separat, taie kaizerul cubuleţe şi rumeneşte-l în puţin ulei.
Adaugă apoi ciupercile, usturoiul tocat şi ceapa întreagă. Stinge cu zeama în care a fiert raţa şi lasă să scadă. Unge un vas cu puţin ulei şi aşază bucăţile de raţă. Răstoarnă apoi amestecul de kaizer.
Presară tarhon şi rozmarin, după care acoperă cu o folie de aluminiu şi lasă la cuptor câteva minute să pătrundă aromele.
Pofta buna!
Nu prea am mancat rata des. Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta.