Ceapa la cuptor

Printeaza

Ceapa la cuptor din: ceapa, ulei, sare, piper, rosii, migdale, alune, usturoi, crutoane.

Ingrediente:Ceapa la cuptor

  • 8 legături ceapă verde
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • o roşie uscată
  • 4 roşii proaspete
  • 80 g migdale
  • 20 g alune
  • 6-8 crutoane
  • 100 ml ulei
  • o căpăţână de usturoi

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa verde, se trece prin ulei şi se pune într-o tavă de cuptor cu un pahar de apă. Se presară cu sare şi piper şi se lasă la cuptor, întorcându-le când s-au copt pe o parte.

Pentru sos, roşiile proaspete se crestează în cruce şi se pun la cuptor cu usturoiul necurăţat. Se lasă 30 de minute. Se taie mărunt roşia uscată şi se puneîntr-un mojar. Se adaugă crutoanele, migdalele, alunele şi se pisează.

Se adaugă pulpa roşiilor coapte şi curăţate de pieliţă, usturoiul copt. Se toarnă ulei şi se freacă bine pentru a obţine un sos omogen, care se aduce la masă odată cu ceapa coaptă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.