Ceapa la cuptor
PrinteazaCeapa la cuptor din: ceapa, ulei, sare, piper, rosii, migdale, alune, usturoi, crutoane.
- 8 legături ceapă verde
- ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- o roşie uscată
- 4 roşii proaspete
- 80 g migdale
- 20 g alune
- 6-8 crutoane
- 100 ml ulei
- o căpăţână de usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa verde, se trece prin ulei şi se pune într-o tavă de cuptor cu un pahar de apă. Se presară cu sare şi piper şi se lasă la cuptor, întorcându-le când s-au copt pe o parte.
Pentru sos, roşiile proaspete se crestează în cruce şi se pun la cuptor cu usturoiul necurăţat. Se lasă 30 de minute. Se taie mărunt roşia uscată şi se puneîntr-un mojar. Se adaugă crutoanele, migdalele, alunele şi se pisează.
Se adaugă pulpa roşiilor coapte şi curăţate de pieliţă, usturoiul copt. Se toarnă ulei şi se freacă bine pentru a obţine un sos omogen, care se aduce la masă odată cu ceapa coaptă.
Pofta buna!