Ceapa murata cu piper si marar
PrinteazaCeapa murata cu piper si marar din: ceapa, otet de vin, boabe de piper, sare grunjoasa, marar, zahar, ardei iuti, apa.
- 2 kg ceapa cat mai mica sau arpagic
- 1 l otet de vin
- boabe de piper
- 3 linguri sare grunjoasa
- cateva fire de marar
- 150 g zahar
- ardei iuti mici
- 400-500 ml apa
Mod de preparare:
Cureti cepele de coji, apoi le speli bine. Intr-un vas mai mare pui apa, otetul de vin, zaharul, sare si boabele de piper. Amesteci pana se topesc zaharul si sarea, apoi mai lasi sa fiarba cel mult 5 minute.
Asezi ceapa in borcane, pui din loc in loc ardeiul iute spalat, firele de marar, dupa care torni amestecul fierbintede otet.
Infiletezi, le lasi sa se raceasca la temperatura camerei si le depoziteti intr-un loc ferit de lumina.
Ceapa murata cu piper si marar
Pofta buna!