Ceapa murata in vin rosu
PrinteazaCeapa murata in vin rosu din: ceapa, vin, zahar pudra, unt, otet, verdeata, ceapa verde, sare, piper.
- 1 kg ceapa (marunta)
- 200 ml vin rosu
- 50 g zahar pudra
- 50 g unt
- 1 lingura otet aromat
- 2 linguri otet de vin
- 1 legatura de verdeata
- cateva cozi de ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute.
Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Pofta buna!