Ceapa murata

Printeaza

Ceapa murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet, cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa.

Ingrediente:Ceapa_murata

  • 2 kg ceapa alba mai mica
  • 4 ardei iuti
  • 6 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 l otet
  • 1 ramura cimbru
  • 1 ramura rozmarin
  • 3 cuisoare
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi spălaţi-o, lăsaţi-o să se scurgă şi aşezaţi-o în borcane. Puneţi în fiecare borcan câte 1 – 2 ardei iuţi, 1 cuişoară, câteva boabe de piper şi 2 foi de dafin. Fierbeti oţetul cu 1 lingură sare grunjoasă.

Turnaţi oţetul fierbinte în borcane. Puneţi sub borcane lama unui cuţit, când turnaţi oţetul, ca să nu se crape. Legaţi borcanele după ce s-au răcit şi păstraţi-le în loc răcoros.

Ceapa murata

Ceapa_murata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.