Ceapa murata
PrinteazaCeapa murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet, cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa.
- 2 kg ceapa alba mai mica
- 4 ardei iuti
- 6 foi de dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 1 l otet
- 1 ramura cimbru
- 1 ramura rozmarin
- 3 cuisoare
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi spălaţi-o, lăsaţi-o să se scurgă şi aşezaţi-o în borcane. Puneţi în fiecare borcan câte 1 – 2 ardei iuţi, 1 cuişoară, câteva boabe de piper şi 2 foi de dafin. Fierbeti oţetul cu 1 lingură sare grunjoasă.
Turnaţi oţetul fierbinte în borcane. Puneţi sub borcane lama unui cuţit, când turnaţi oţetul, ca să nu se crape. Legaţi borcanele după ce s-au răcit şi păstraţi-le în loc răcoros.
Ceapa murata
Pofta buna!