este o băutură răcoritoare și vibrantă, perfectă pentru zilele calde de vară. Hibiscusul, cunoscut pentru culoarea sa roșu aprins și aroma sa ușor acidulată, este bogat în antioxidanți și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Acest ceai este nu doar delicios, ci și revitalizant, fiind ideal pentru a-ți potoli setea într-un mod […]
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
PrinteazaCeapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cepe roşii
- 4 cepe albe
- 80 g unt
- 5 frunzuliţe de salvie
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cepele şi opăreşte-le circa 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scoate-le şi transferă-le în apă rece.
Taie cepele albe sferturi şi presară-le cu un praf de piper măcinat.
Procedează la fel cu cepele roşii. Pune sferturile de ceapă pe grătarul încins aşezat la o distanţă de 6-8 cm faţă de jar şi frige-le circa 5 minute pe fiecare parte.
Intre timp, aşază untul moale pe o bucată de hârtie de copt, amestecă-1 cu o spatulă şi, când a ajuns de consistenţa unei creme, încorporează în el frunzele de salvie şi de rozmarin tocate mărunt.
Amestecă bine pentru a obţine o cremă omogenă, modeleaz-o cu ajutorul hârtiei în formă de cilindru şi pune-l în frigider.
Sărează ceapa, după gust, aşază peste ea rondele de unt aromat si serveste-o imediat.
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
Poftă bună!
Bigos – Tocana poloneză, cunoscută sub numele de Bigos, este un preparat tradițional bogat și savuros, considerat a fi mâncarea națională a Poloniei. Acest fel de mâncare este perfect pentru sezonul rece, oferind o combinație delicioasă de carne de porc, varză dulce și acră, cârnați și diverse condimente. Bigos-ul este un preparat […]
Incoming search terms:
- ceapa la gratar
- ceapa pe gratar
Nu imi place ceapa la gratar