Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt
PrinteazaO reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie, cimbru, unt si sare de mare.
- 8 cepe rosii medii
- cimbru proaspat
- unt
- sare de mare
Mod de preparare:
Se curata primul strat de foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea drept in tavita. Taiati apoi cepele din partea de sus spre mijloc, in patru – avand insa grija sa NU taiati pana jos, adica sa nu taiati complet cepele, ci doar sa le faceti doua crestaturi in forma de cruce, pana la jumatate.
In aceste crestaturi apoi puneti cate un cubulet mic de unt, putin cimbru proaspat si sare – aveti grija ca sarea sa intre bine in interiorul cepelor.
Se asaza fie intr-o tavita, fie intr-un vas de ceramica, si se dau la cuptor 30-35 de minute la 200 de grade. Reteta preluata de aici.
Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt
Pofta buna!