Ceapa si migdale aromate
PrinteazaCeapa si migdale aromate din: ceapa, ardei, rosii, usturoi, migdale, otet, boia, sare, ulei de masline.
- 15-20 fire ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 6 roşii mici, prunişoare
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ceapă uscată mică
- 2-3 ardei iuţi
- 100 g migdale măcinate
- 1 felie de pâine
- 1 lingură oţet
- 1 linguriţă boia dulce
- sare
- 5 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Tai fâşii ardeii iuţi, le scoţi cotoarele cu seminţele şi îi opăreşti.
Ii acoperi şi îi laşi astfel 15 minute. într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, pui la copt ardeiul gras, usturoiul, roşiile şi ceapa uscată, legume pe care le-ai uns, în prealabil, cu un strat fin de ulei.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când legumele se înmoaie.
Le scoţi şi le laşi să se mai răcească, după care le decojeşti şi, după caz, le cureţi de seminţe. Prăjeşti puţin migdalele, într-o tigaie cu puţin ulei, apoi adaugi şi pâinea tăiată cubuleţe, amestecând pentru 1-2 minute.
Mixezi într-un blender legumele coapte, ardeiul iute, migdalele, pâinea prăjită, uleiul rămas şi oţetul. Obţii un piure fin, pe care îl sărezi şi condimentezi după gust.
Speli ceapa verde şi îi cureţi rădăcinile, apoi o aşezi pe grătar, peste jarul încins. Ca să o poţi întoarce mai uşor, e bine să o pui între două grătare din sârmă subţire, precum acelea pentru peşte.
Coci 6-7 minute ceapa verde, întorcând-o pe toate părţile. Dacă jarul e prea intens, poţi să reduci timpul de preparare. Ambalezi în hârtie de copt ceapa friptă şi laşi să se mai răcească.
După 15-20 de minute, decojeşti foile de ceapă arse şi serveşti firele de ceapă împreună cu sosul de legume şi migdale.
Ceapa si migdale aromate
Pofta buna!