Ceapa cu sos la cuptor

Printeaza

Ceapa cu sos la cuptor din: patrunjel, morcovi, fulgi de boia, ulei de masline, ceapa.

Ingrediente:

  • 200 g rădăcină de pătrunjel
  • 100 g morcovi se fierb în apă cu sare
  • fulgi de boia
  • ulei de măsline
  • ceapa

 

Mod de preparare:

Ceapa cu sos la cuptor: Se pune deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama.

Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat, se adaugă rădăcina de pătrunjel pasată şi se mai toarnă zeamă de zarzavat până ce iese o pastă puţin mai groasă decât cea de clătite.

In această compoziţie se adaugă o rădăcină de pătrunjel şi o rădăcină de morcov tăiate în cubuleţe, fulgi de boia, sare, piper, două linguri de ulei de măsline

. Şase-opt cepe se curăţă, se crestează puţin fundul fiecărei cepe în patru şi se pun într-un vas termorezistent, uns cu ulei.

Se toarnă sosul de rădăcină de pătrunjel (să acopere pe trei sferturi cepele!), se presară pătrunjel verde tocat mărunt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până când cepele se auresc şi sosul se îngroaşă şi se rumeneşte

. Se pot servi ca garnitură pentru grătar.

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.