Ceapa tocata cu condimente

Printeaza

Ceapa tocata cu condimente din: făină de năut (besan), sare, bicarbonat de sodiu, orez, chimen de pământ, coriandru de pământ, praf de chiti, chili proaspăt, ceapa, apă, ulei.

Ingrediente:

  • 150 g făină de năut (besan)
  • 1 linguriţă sare
  • un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură orez
  • 2 linguriţe chimen de pământ
  • 2 linguriţe coriandru de pământ
  • 1 1/2 linguriţă praf de chiti
  • 1-2 chili proaspăt, tăiat mărunt, fără seminţe (dacă se preferă un gust mai puţin iute)
  • 2 cepe mari, tăiate în jumătăţi de inele
  • 200 ml apă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se cerne făina de năut şi apoi se adaugă sare, bicarbonat, orez, chimen, coriandru, praf de chili şi chili verde, toate amestecate bine. Se adaugă ceapa şi se amestecă bine.

Se adaugă treptat apa continuând să amestecaţi până când se formează o compoziţie groasă, dar uşor de amestecat, iar ceapa este „îmbrăcată“ (în acest amestec). Se încinge uleiul la foc potrivit (până la 160-180°C).

Pentru a testa această temperatură, luaţi puţin amestec, de mărimea unei seminţe de (ămâie, şi lăsaţi-o să cadă în ulei.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.