Ceapa umpluta ca la Caransebes

Printeaza

Ceapa umpluta ca la Caransebes din: ceapa, nuca, masline, paine, faina, zahar, ulei, smantana, lapte, pasta de tomate, vin, marar, sare, patrunjel, piper.

Ingrediente:Ceapa umpluta ca la Caransebes

  • 8 cepe mari
  • 100g miez de nuca
  • 100g masline
  • 4 felii pâine
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 100ml ulei
  • 100g smântâna
  • 100ml lapte
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100ml vin alb
  • 1 leg. marar
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cepele se curata, se spala si se fierb intregi 30 de minute. Se lasa la racit si li se scoate miezul. Separat, se pregateste compozitia pentru umplut: nucile pisate se amesteca bine cu painea inmuiata in lapte, cu maslinele fara samburi si taiate in patru, sarea, piperul, miezul cepelor tocat si verdeata taiata marunt.

Se amesteca pana la uniformizare. Cu aceasta compozitie se umplu cepele care se asaza in tava unsa cu ulei. Faina se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate, se lasa ca sa se prajeasca si se stinge cu vinul alb.

Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase, se adauga zaharul si se mai fierbe circa 10 minute. Cand sosul este gata, se toarna peste cepele umplute, se da la cuptor, la foc potrivit, 15-20 minute. Preparatul se serveste fierbinte, cu smantana deasupra .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.