Ceapă umplută cu carne

Printeaza

Ceapă umplută cu carne din: ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, carne de pui sau porc, ulei, smantana.

 

Ingrediente:

  • 8 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 800 g carne de pui sau pulpă de porc
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 100 g smântână

 

Mod de preparare Ceapă umplută cu carne:

Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi se spală, iar după aceea se desface miezul cu grijă, astfel încât să rămână gol pentru umplutură. Separat, se prepară carnea pentru umplutură.

Se căleşte în puţin ulei şi se fierbe turnând din când în când câte un strop de apă caldă.

După ce s-a fiert, se potriveşte cu sare şi piper după gust iar la sfârşit se adaugă şi verdeaţa.

In fiecare ceapă se pune puţin unt şi apoi umplutura de carne.

Se aşază în tava unsă cu ulei, iar pe deasupra se presară cimbru uscat, se stropesc cu 5-6 linguri de vin demidulce şi se bagă la cuptor.

După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se servesc calde cu smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta de ceapa umpluta. Nu am mai mancat. Cred ca o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.