Ceapa umpluta cu carne de porc
PrinteazaCeapa umpluta cu carne de porc din: ceapa, carne de porc tocata, suc de rosii, oua, sare, piper, ulei.
- 8 cepe
- 500 g carne de porc tocată
- 200 g suc de roşii
- 2 ouă
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi cepele, la şapte dintre ele le tai câte un căpă-cel şi le îndepărtezi miezul, păstrând 2-3 foi întregi la exterior.
Toci miezul şi-l căleşti în ulei. Cânda devenit sticlos, adaugi carnea tocată şi amesteci până când se evaporă zeama
lăsată. Torni puţină apă şi sucul de roşii, condimentezi cu sare şi piper şi ţii pe foc până când se pătrunde carnea.
O dai deoparte, o laşrla răcorit şi o amesteci cu ouăle.
Cepele pentru umplut le opăreşti 1-2 minute în apă fierbinte, după care le laşi la scurs. Le umpli cu carne şi deasupra pui câte o fâşie de la ceapa păstrată. Legi cepele, le aşezi într-o tavă şi torni puţină apă.
Dai tava la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!