Ceapa umpluta cu hribi
PrinteazaCeapa umpluta cu hribi din: ceapa, hribi, orez, untdelemn, faina, patrunjel, sare, piper, bulion, dafin, vin, piper.
- 3 cepe potrivite
- o lingură Hiribi înmuiaţi şi tocaţi
- 2 linguri orez fiert
- 3 linguri luntdelemn
- o linguriţă făină
- o linguriţă pătrunjel verde tocat
- sare
- piper pisat
- 1-2 linguri bulion de roşii
- frunze de dafin
- 2-3 linguri vin
- piper boabe
Mod de preparare:
Ceapa, curăţată şi spălată, se scobeşte de miez. Miezul se toacă mărunt, se prăjeşte în urntdelemnul încins.
Când e gata se pune orezul, ales, spălat, fiert, bulionul, sarea necesară, şi piperul pisat foarte fin, pătrunjelul tocat şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umple ceapa scobită. Ceapa umplută se prăjeşte în untdelemnul bine încins, iar când s-a înmuiat se pune într-un vas de Jena.
In untdelemnul rămas se rumeneşte faina, care se stinge cu bulion şi puţină apă. Acest sos se toarnă peste ceapa umplută şi, împreună cu frunze de dafin, bpabe de piper, vin se dau la cuptor ca să scadă.
Se serveşte rece.
Pofta buna!