Ceapa umpluta cu nuci
PrinteazaCeapa umpluta cu nuci
- 12 cepe mijlocii
- 1 felie pâine
- 12 nuci
- sare
- piper
- 1 linguriţă verdeaţă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri făina
- 1 lingură bulion
- 1 Iinguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Se aleg cepe de mărime mijlocie, se curăţă şi se fierb în apă cu sare până încep să se moaie. Se scurg din apă şi după ce s-au mai răcorit, se scobesc, iar miezul se toacă împreună cu o felie de pâine muiată şi stoarsă, la care se adaugă sare, piper, verdeaţă şi câteva nuci pisate bine, într-o piuliţă de piatră.
Cu această compoziţie se umplu cepele şi se aşază în cratiţă. Între timp se pregăteşte sosul. Se face un rântaş din ulei cu făină, care se stinge cu apă.
Se adaugă puţin bulion, zahăr, sare. Se strecoară sosul peste cepele din cratiţă şi se dă la cuptor. Se ţin până încep să se rumenească.
Pofta buna!