Ceapa umpluta cu orez
PrinteazaO reteta de ceapa umpluta cu orez din: ceapa, roez, patrunjel, marar, cimbru, sare, piper, ulei, bulion si faina.
Ingrediente:
- 5 cepe cu diametru de 4 cm
- 100 g orez
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 legatura de mărar
- 1 ceapa
- 1 lingurită de cimbru
- sare
- piper după gust
- ulei pentru prăjit
- 2 linguri bulion
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Pui apa sa fiarba si cand clocoteste o tragi de pe foc si scufunzi cepele. Le laşi 10 minute, dupa care le scoti si le scobesti cu o lingurită sau un cuţitaş.
Le lasi groase cam de 2-3 camasi, le presari cu sare si le asezi cu gura in jos pe platou. Intre timp pregatesti umplutura: cureti ceapa si o tai marunt dupa care o pui sa se caleasca.
Dupa ce s-a aurit, adaugi orezul ales si spalat si-l lasi sa se umfle. Adaugi restul ingredientelor. Umpli cepele, le asezi intr-o cratita sau o tara si inainte sa le dai la cuptor torni un sos facut astfel: intr-o tigaie pui un pic de ulei, apoi bulionul siun amestec din faina si o cana de apa.
Lasi sa fiarba 2-3 minute si torni peste ceapa. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute.
Ceapa umplută cu orez
Poftă bună!