Ceapa umpluta cu orez

Printeaza

Ceapa umpluta cu orezO reteta de ceapa umpluta cu orez din: ceapa, roez, patrunjel, marar, cimbru, sare, piper, ulei, bulion si faina.

Ingrediente:

  • 5 cepe cu diametru de 4 cm
  • 100 g orez
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de mărar
  • 1 ceapa
  • 1 lingurită de cimbru
  • sare
  • piper după gust
  • ulei pentru prăjit
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Pui apa sa fiarba si cand clocoteste o tragi de pe foc si scufunzi cepele. Le laşi 10 minute, dupa care le scoti si le scobesti cu o lingurită sau un cuţitaş.

Le lasi groase cam de 2-3 camasi, le presari cu sare si le asezi cu gura in jos pe platou. Intre timp pregatesti umplutura: cureti ceapa si o tai marunt dupa care o pui sa se caleasca.

Dupa ce s-a aurit, adaugi orezul ales si spalat si-l lasi sa se umfle. Adaugi restul ingredientelor. Umpli cepele, le asezi intr-o cratita sau o tara si inainte sa le dai la cuptor torni un sos facut astfel: intr-o tigaie pui un pic de ulei, apoi bulionul siun amestec din faina si o cana de apa.

Lasi sa fiarba 2-3 minute si torni peste ceapa. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute.

Ceapa umplută cu orez


Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.