Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide

Printeaza

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide din: ceapa, piept de rata, stafide, orez, ou, marar, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 cepe mari
  • 400g piept de raţă
  • 100g stafide
  • 50g orez
  • 1 ou
  • 1 leg. mărar
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa de foile exterioare spălaţi-o, apoi tăiaţi-i fiecărei cepe partea de deasupra.

Folosind o linguriţă, scoateţi miezul cepelor, astfel încât pereţii exteriori să rămână de circa 3-4mm.

Fierbeţi cepele şi căpăcelele acestora în apă cu 1 /2 linguriţă cu sare, până când se înmoaie puţin.

Tăiaţi pieptul de raţă în cubuleţe şi căliţi-leîn ulei, cu 2-3 linguri de apă. Fierbeţi separat orezul, apoi amestecaţi-l, într-un castron cu pieptul de raţă călit, stafidele înmuiate în apă şi stoarse bine, oul şi mărarul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper, după gust, şi omogenizaţi bine compoziţia.

Umpleţi cepele cu acest amestec, puneţi deasupra căpăcelul tăiat iniţial şi puneţi cepele umplute într-o tavă.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi cepele la foc potrivit circa 35 de minute. Serviţi câte 2 cepe umplute la o porţie.

 

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.