Ceapa verde murata
PrinteazaCeapa verde murata din: ceapa verde, vin, apa, sare, otet, usturoi.
- 6 fire de ceapă verde
- 1 cană vin roşu
- 1 cană apă
- sare
- 1 ceşcuţă cu oţet balsamic
- 4 fire usturoi verde
Mod de preparare:
Firele de ceapă şi usturoi le cureţi, le speli şi le tai în bucăţi potrivite ca mărime, pentru borcanul pregătit. Folosesti doar părţile deschise la culoare, fără frunze.
Aşezi ceapa şi usturoiul în borcan. Pui la fiert 1 cană cu vin roşu, 1 cană apă, sare şi piper, pentru 5 minute. Adaugi apoi oţetul balsamic şi laşi să mai fiarbă alte 5 minute.
Conţinutul îl torni în borcane, pe care apoi le laşi la bain-marie timp de un sfert de oră. Se consumă după cel puţin o săptămână.
Pofta buna!