Cega la gratar

Printeaza

Cega la gratar din: cega sau pastruga, ulei, sare, piper, lamaie. Peste la grătar este o opțiune culinară minunată pentru cei care apreciază prospețimea și gustul autentic al fructelor de mare.

 

Ingrediente:Cega la gratar

  • 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g
  • 50 g ulei
  • sare
  • piper
  • lămaie

 

 

 

Mod de preparare:

Cega se curăţă de ghimpi , se scoate vezica, se spală şi se usucă cu un şervet.

Se dă sare, piper, se unge cu ulei şi se pune pe grătarul încins.

Se întoarce pe ambele părţi 16-18 minute şi se ser­veşte fierbinte cu lămaie.

 

 

Această rețetă simplă și sănătoasă este perfectă pentru zilele de vară sau pentru orice ocazie când dorești să te bucuri de o masă gustoasă, dar ușor de preparat.

Pregătit la grătar, peste capătă o crustă fragedă și o aromă îmbietoare, păstrând totodată textura sa delicată și suculentă.

Ingrediente:

  • File de peste proaspăt (somon, cod, doradă, cega etc.)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Ierburi aromatice proaspete sau uscate (cimbru, rozmarin, pătrunjel etc.), opțional
  • Felii de lămâie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Încălziți grătarul la foc mediu sau mare și ungiți-l ușor cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea.

Clătiți fileurile de pește și ștergeți-le cu șervețele de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Condimentați fileurile de pește pe ambele părți cu sare și piper, iar dacă doriți, presărați-le cu ierburi aromatice.

Așezați fileurile de pește pe grătar și gătiți-le timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, sau până când devin opace și se desprind ușor cu o furculiță.

Serviți peștele la grătar imediat, garnisit cu felii de lămâie și alături de garnitura preferată sau o salată proaspătă.

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: depinde de tipul și dimensiunea fileului de pește
  • Proteine: depinde de tipul și dimensiunea fileului de pește
  • Grăsimi: depinde de tipul și dimensiunea fileului de pește
  • Carbohidrați: 0g

Peste la grătar este o opțiune culinară versatilă și delicioasă, potrivită pentru orice ocazie.

Bogat în proteine și acizi grași omega-3 benefici pentru sănătatea inimii, acest fel de mâncare sănătos poate fi savurat ca atare sau însoțit de diverse garnituri și salate.

O masă cu peste la grătar este întotdeauna o alegere excelentă pentru cei care apreciază prospețimea și savoarea fructelor de mare.

 

 

Cega la gratar

 

 

Peste la cuptor cu fasole si mazare

Cega cu sos remoulade

Cega cu sos remoulade din: cega, ceapa, morcovi, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 cegă mare 1 ceapă 2 morcovi sare piper lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi cega, goliţi-o şi spălaţi-o cu multă apă rece. Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte 1 ceapă şi 2 morcovi tăiaţi felii, sare şi piper boabe. Stropiţi peş­tele […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cega la gratar
  • cega la cuptor
  • https://www restaurantedelux ro/cega-gratar html

1 comentariu

  1. E buna cega la gratar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.