Cega in aspic umpluta cu icre si cu rosii umplute
PrinteazaCega in aspic umpluta cu icre si cu rosii umplute
- 1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg)
- 8 foi de gelatină
- 100 g icre tescuite
- 1 felie de franzelă
- 10 roşii mici de umplut
- 6 ouă
- sare
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 200 g ulei
- lămaie
- 100 g icre de ştiucă
Mod de preparare:
Cega curăţată şi spălată se fierbe cu zarzavatul, ceapa şi sarea. Se dă la rece, apoi se curăţă, se scoate şira şi se umple cu salată de icre tescuite.
Se asază peştele pe un platou oval. Roşiile se umplu cu salată moldovenească.
Ouăle se fierb tari şi se umplu cu icre. Se aşază intercalate pe platou pe lîngă cegă (1 ou, 1 roşie).
Din zeama în care a fiert cega se face un aspic cu gelatină şi puţin vin cu buchet.
Cu aspicul, se napează cega şi garnitura.
Pofta buna!
O sa ma duc in Obor sa vad daca gasesc cega.