Cegă rasol

Printeaza

Cegă rasol 

Ingrediente:Cegă rasol

  • cegă
  • maioneză
  • lămîie

Mod de preparare:

Se scot urechile (branhiile) şi intestinele, se spală bine, apoi se face o crestătură în interior pe şira spinării pe unde se trage cu degetul cartilajul, care străbate peştele de-a lungul şirei spinării (altfel cega se indoaie la fiert).

Se fierbe la fel ca şalăul. Cînd încă este călduţă se scot cu dinţii unei furculiţe solzii care se află de-a lungul şirei spinării, iar cu vîrful unui cuţit se scoate cu atenţie pielea, ca să nu se strice aspectul peştelui.

Se serveşte cu maioneză sau cu un alt sos rece. Se poate servi cu lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.