Cega cu sos remoulade
PrinteazaCega cu sos remoulade din: cega, ceapa, morcovi, sare, piper, lamaie.
- 1 cegă mare
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- sare
- piper
- lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi cega, goliţi-o şi spălaţi-o cu multă apă rece. Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte 1 ceapă şi 2 morcovi tăiaţi felii, sare şi piper boabe.
Stropiţi peştele cu lămâie, săraţi-l uşor, aşezaţi-l peste legume şi lăsaţi-l să fiarbă 20 minute la foc domol. Când este fiert, tăiaţi-l felii şi serviţi-l cu sos remoulade.
Pentru sos, frecaţi 2 gălbenuşuri cu tarhon tocat, 1 ceapă tocată, 1 pahar cu ulei, sare, 1 lingură cu muştar. Când amestecul arată ca o maioneză, adăugaţi un castravecior murat tocat şi 1 lingură cu oţet de vin.
Amestecul acesta acoperă feliile de cegă. Serviţi cu pâine feliată.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/cega