Cel mai bun gem de prune
PrinteazaGem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac.
- 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi
- 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere
- 1 baton scortisoara
- coaja si zeama de la 1 portocala
- 1 kg zahar tos
- 2 linguri coniac, brandy sau rom
Mod de preparare:
Intr-un vas larg din inox pune prunele, mirodeniile, coaja rasă şi zeama de portocală, scorţişoara şi 250 ml apă.
Pune vasul pe foc 15- 20 de min, până când prunele se înmoaie dar încă au coaja pe ele. Apoi îndepărtează mirodeniile şi batonul de scorţişoară şi adaugă zahărul şi alcoolul.
Fierbe la foc mic amestecând până când zahărul se dizolvă complet, apoi măreşte flacăra ca să fiarbă în clocot.
Fierbe 6-8 min, amestecând pentru ca să nu prindă de fundul vasului.la vasul de pe foc, încearcă să vezi dacă e destul de prins şi toarnă în borcane fierbinţi proaspăt sterilizate.
Cel mai bun gem de prune
Pofta buna!