Cel mai simplu gem de caise
PrinteazaCel mai simplu gem de caise din: caise, zahar.
- 3 kg caise
- 1 kg zahăr
Mod de preparare:
Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore.
Introduci cratiţa în cuptor, laşi să fiarbă la foc potrivit până scade la jumătate cantitatea de gem.
Laşi compoziţia până a doua zi, apoi fierbi încă o dată. Atât gemul de caise, cât şi dulceaţa de caise se fierb de două ori, pentru că îşi lasă puţină zeamă când se răcesc şi nu se păstrează mai mult timp.
După ce este gata, pui gemul fierbinte în borcane, le înfiletezi capacul şi pui borcanele cu capacul în jos, până ce se răceşte gemul.
Pofta buna!