Cel mai simplu gem de caise

Printeaza

Cel mai simplu gem de caise din: caise, zahar.

Ingrediente:Cel mai simplu gem de caise

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahăr

 

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui ca­isele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore.

Introduci cratiţa în cuptor, laşi să fiarbă la foc potrivit până scade la jumătate cantitatea de gem.

Laşi compoziţia până a doua zi, apoi fierbi încă o dată. Atât ge­mul de caise, cât şi dulceaţa de caise se fierb de două ori, pentru că îşi lasă puţină zeamă când se răcesc şi nu se păstrează mai mult timp.

După ce este gata, pui gemul fierbinte în borcane, le înfiletezi capacul şi pui borcane­le cu capacul în jos, până ce se răceşte gemul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.