Cel mai simplu pandispan cu piersici

Printeaza

Cel mai simplu pandispan cu piersici din: ouă, apa minerala, sare, zahar, faina, piersici, zahar pudra.

 

Ingrediente:Cel mai simplu pandispan cu piersici

  • 4 ouă
  • o ceaşcă plină cu apă minera sau apă rece
  • sare
  • o cană cu zahăr
  • o cană făină + 3 linguri făină
  • 500 g piersici
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:    

Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar acestea din urmă se bat spumă.

Peste gălbenuşuri se toarnă apa minerală şi puţină sare şi se mixează 2-3 minute.

După acest timp se adaugă zahărul şi se mai bat încă 5 minute. în crema obţinută se adaugă făina în ploaie, se amestecă bine, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă tare şi se omogenizează.

Piersicile se spală şi li se scot sâmburii. Se taie felii subţiri, se pun în forme de chec unse cu unt şi se pudrează cu făină.

Peste fructe se toarnă aluatul şi se coace timp de 30 de minute la foc potrivit.

Prăjitura se lasă să se răcească în tavă.

Când s-a răcit, se răstoarnă tava pe un platou, iar prăjitura cade cu fructele deasupra. Se serveşte ornată cu zahăr pudră.

Pofta buna!

 

 

Poate-ti place si:

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

 

Basboosa

Pandispan cu gutui

Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, […]

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pu­dră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi   Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.