Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]
Cel mai simplu pandispan cu piersici
PrinteazaCel mai simplu pandispan cu piersici din: ouă, apa minerala, sare, zahar, faina, piersici, zahar pudra.
- 4 ouă
- o ceaşcă plină cu apă minera sau apă rece
- sare
- o cană cu zahăr
- o cană făină + 3 linguri făină
- 500 g piersici
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar acestea din urmă se bat spumă.
Peste gălbenuşuri se toarnă apa minerală şi puţină sare şi se mixează 2-3 minute.
După acest timp se adaugă zahărul şi se mai bat încă 5 minute. în crema obţinută se adaugă făina în ploaie, se amestecă bine, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă tare şi se omogenizează.
Piersicile se spală şi li se scot sâmburii. Se taie felii subţiri, se pun în forme de chec unse cu unt şi se pudrează cu făină.
Peste fructe se toarnă aluatul şi se coace timp de 30 de minute la foc potrivit.
Prăjitura se lasă să se răcească în tavă.
Când s-a răcit, se răstoarnă tava pe un platou, iar prăjitura cade cu fructele deasupra. Se serveşte ornată cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Poate-ti place si:
Pandispan fraged cu mere
Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]
Pandispan cu gutui
Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, […]
Pandispan cu prune si nuci
Pandispan cu prune si nuci din: oua, faina, zahar, sare, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu […]
Pofta buna!