Cel mai simplu tiramisu

Printeaza

Cel mai simplu tiramisu din: cafea neagră măcinată, brânză mascarpone, zahăr pudră, lichior de cafea, pişcoturi de şampanie, cacao.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri cu cafea neagră măcinată
  • 250 g brânză mascarpone
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • 4 linguri cu lichior de cafea
  • 16 bucăţi pişcoturi de şampanie
  • 2 linguri cu cacao
  • 4 pahare sau cupe

 

Mod de preparare:

Prepară cafeaua astfel: pune-o într-un ibric şi toarnă peste ea 200 ml apă clocotită.

Lasă 5 minute, între timp, într-un bol, bate foarte bine brânza mascarpone cu zahărul pudră, adaugă 3 linguri cu lichior şi amestecă bine.

Toarnă cafeaua într-o farfurie adâncă şi adaugă o lingură de lichior.

In acest amestec înmoaie 8 pişcoturi de şampanie pe care le repartizezi în cele 4 pahare, câte 2 în fiecare pahar.

Adaugă peste pişcoturi câte o lingură de mascar­pone, apoi aşază pişcoturile rămase şi înmuiate în cafea.

Acoperă cu restul de mascarpone. Presară deasupra fiecărui pahar puţină cacao.

Lasă preparatul să se răcească puţin în frigider, apoi serveşte.

Cel mai simplu tiramisu

Cel_mai_simplu_tiramisu

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.