Cele mai bune soiuri de masline
PrinteazaPerfecte pentru o gustare sau sau ca ingrediente în diverse salate ori aperitive, măslinele sunt nelipsite din dieta gurmanzilor.
Kalamata
Sunt cel mai cunoscut soi de măsline din lume. De culoare neagră şi de origine grecească, măslinele Kalamata au formă de migdală, consistenţă cărnoasă şi se consumă ca atare sau în mâncăruri gătite.
Nitoise
Sunt măsline de origine franceză, mici şi cu o aromă puternică. Coaja este fină şi de culoare negru-violet. Se folosesc mai ales la salate, cea mai renumită purtându-le numele.
Manzanilla
Originare din Spania, sunt măsline verzi, vândute cu sâmburi sau umplute cu alte ingrediente, cum ar fi ardei gras sau anşoa. Sunt foarte bune consumate în salatele cu peşte.
Liguria
Sunt măsline negre italieneşti, de obicei marinate în saramură cu multă sare. Au un gust intens şi pot fi folosite ca atare sau pentru gătit
Picholine
Originare din Franţa, sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată. Se folosesc mai ales în mâncăruri care să le scoată în evidenţă, iar uneori sunt conservate cu acid citric.
Gaeta
Este un soi de măsline italienesc, negre, conservate în sare uscată. Se ung apoi cu ulei de măsline şi sunt vândute cu rozmarin sau alte ierburi aromatice.