Cele mai bune soiuri de masline

Printeaza

Perfecte pentru o gustare sau sau ca ingrediente în diverse salate ori aperitive, măslinele sunt nelipsite din dieta gurmanzilor.

 

Kalamata

Sunt cel mai cunoscut soi de măsline din lume. De culoare neagră şi de origine grecească, măslinele Kalamata au formă de migdală, consistenţă cărnoasă şi se consumă ca atare sau în mâncăruri gătite.

Nitoise

Sunt măsline de origine franceză, mici şi cu o aromă puternică. Coaja este fină şi de culoare negru-violet. Se folosesc mai ales la salate, cea mai renumită purtându-le numele.

Manzanilla

Originare din Spania, sunt măsline verzi, vândute cu sâmburi sau umplute cu alte ingrediente, cum ar fi ardei gras sau anşoa. Sunt foarte bune consumate în salatele cu peşte.

Liguria

Sunt măsline negre italieneşti, de obicei marinate în saramură cu multă sare. Au un gust intens şi pot fi folosite ca atare sau pentru gătit

Picholine

Originare din Franţa, sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată. Se folosesc mai ales în mâncăruri care să le scoată în evidenţă, iar uneori sunt conservate cu acid citric.

Gaeta

Este un soi de măsline italienesc, negre, conservate în sare uscată. Se ung apoi cu ulei de măsline şi sunt vândute cu rozmarin sau alte ierburi aromatice.

 

Cele mai bune soiuri de masline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.