Castraveti murati bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă castraveţii. Pentru a nu se înmuia castraveţii, borcanele […]
Varză murată cu ardei şi hrean
Varză murată cu ardei şi hrean Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii. Se adaugă sare după gust. Zahărul se dizolvă în […]
Roşii murate in sare
Roşii murate in sare Ingrediente: două kg roşii o bucată rădăcină de ţelină două bucăţi ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi o legătură de mărar verde 2-3 frunze de dafin sare (o lingură la un litru de apă) Mod de preparare: Se spală roşiile şi se introduc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de […]
Ardei capia in oţet
Ardei capia in oţet Ingrediente: două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr sau miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar Mod de preparare: Ardeii, bine spălaţi, se taie în jumătăţi […]
Vinete cu fructe
Vinete cu fructe Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de […]