Cepe imbracata in sunca afumata
PrinteazaCepe imbracata in sunca afumata din: ceapa, sunca afumata, cascaval, smantana, usturoi, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente:
- 6 cepe
- 6 felii şuncă afumată
- 150 g caşcaval
- 5 linguri smântână
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10 minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu usturoiul pisat şi rozmarin după gust.
Adaugi smântână şi 4 linguri de caşcaval ras şi mai laşi pe foc 5-10 minute, cât să se lege compoziţia.
Umpli cepele cu amestecul de ceapă, usturoi şi smântână, le îmbraci în feliile de şuncă, pe care le fi-xezi cu o scobitoare, şi le aşezi într-o cratiţă sau o tavă unsă cu puţin unt. Le presari cu caşcaval şi le dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!