Ceapa umpluta cu branza cheddar din: ceapa, unt, ulei, branza, carne, sare, piper. Ingrediente: 8 cepe roşii mari 300 g carne tocată 50 g unt miezul a două felii de pâine 200 ml supă 2 linguri ulei 8 felii brânză chedar 1/2 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ceapa curăţată de foile exterioare […]
Cepe umplute – delicioase la cuptor
PrinteazaCepe umplute – delicioase la cuptor din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc.
- 2 cepe
- 2 lingurite chimen
- sare
- 300 g carne tocata
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingura patrunjel tocat
- piper
- 125 ml supa
- 250 g rosii uscate (conservate in ulei)
- zahar
- 4 fire busuioc
Mod de prepare:
Se curăţă cepele şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă la foc mijlociu 20-30 min.
Se trec prin jet de apă rece, se decupează căpăcelele şi se golesc cepele de miez, astfel încât să rămână de jur împrejur o margine groasă de cea 1 cm. 2 Se încinge cuptorul la 200°C.
Se toacă mărunt miezurile scoase din cepe şi se frământă cu carne tocată, pesmet, ou şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.
Se umplu cepele şi se aşază într-o formă termorezistentă. Se dă în fiert supa cu roşiile scurse de ulei; se adaugă sare, piper şi 1 praf de zahăr.
Se aşază de jur împrejurul cepelor şi se coc 40-50 min. pe şina din mijlocul cuptorului.
Se curăţă busuiocul, se taie frunzele fâşii şi se presară peste cepe cu puţin timp înainte de servire.
Cepe umplute – delicioase la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Ceapa umpluta cu branza cheddar
Ceapa umpluta cu hribi
Ceapa umpluta cu hribi din: ceapa, hribi, orez, untdelemn, faina, patrunjel, sare, piper, bulion, dafin, vin, piper. Ingrediente: 3 cepe potrivite o lingură Hiribi înmuiaţi şi tocaţi 2 linguri orez fiert 3 linguri luntdelemn o linguriţă făină o linguriţă pătrunjel verde tocat sare piper pisat 1-2 linguri bulion de roşii frunze de dafin 2-3 linguri […]
Pofta buna!
Nu-mi place
Nu prea ma omor dupa reteta asta
ce aveti dragilor? cepele umplute la cuptor au un gust deosebit, incercati-le si pe urma vorbiti 🙂
N-am mancat niciodata, trebuie sa incerc si eu