Cereale crocante cu nuci
PrinteazaCereale crocante cu nuci din: mirodenii, sare, muguri de pin, crupe de hrisca, seminte de dovleac verde, seminte de floarea-soarelui, sirop de artar, lamaie, lapte de migdale.
- o jumătate de linguriţă de mirodenii pentru plăcinta cu dovleâc
- un vârf de linguriţă de sare
- o jumătate de ceaşcă de muguri de pin
- o ceaşcă de crupe de hrişcă, după ce au fost ţinute la înmuiat sau la încolţit
- un sfert de ceaşcă de seminţe de dovleac verde
- o jumătate de ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă
- una sau două linguri de sirop de arţar
- o lingură de suc de lămâie
- două ceşti de lapte de migdale
Mod de preparare:
Intr-un vas, amestecaţi mirodeniile cu nucile, seminţele încolţite de hrişcă, seminţele de dovleac, seminţele de floarea-soarelui, siropul de arţar şi sucul de lămâie.
Intindeţi mixtura în tăvile deshidratorului şi deshidrataţi-o la 46 grade C, până devine crocantă.
Serviţi-o în boluri pentru cereale, cu lapte de migdale şi felii de fructe proaspete.
Pofta buna!