Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate
PrinteazaO reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada, hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele
- 150 g somon afumat, tăiat felii subţiri
- 150 g peşte-spadă afumat, tăiat felii subţiri
- 200 g haşmă
- 200 g varză chinezească
- 1 pahar de vin alb acidulat, sec
- 1 dl smântână lichidă
- 70 g unt
- câteva frunze de salvie
- 1 rămurică de cimbrişor
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Acoperiţi cu peliculă transparentă fileurile de cernie şi aplatizaţi-le cu un ciocan de bătut carnea. Curăţaţi şi tocaţi fin varza şi jumătate din cantitatea de haşmă. Căliţi tocătura într-o cratiţă cu două linguri de ulei şi 20 g de unt timp de 10 minute.
Săraţi, piperaţi şi aromati- zaţi cu frunzuliţele de pe rămurica de cimbrişor, apoi stingeţi focul. Daţi sare şi piper pe un file de cernie, acoperiţi-l cu amestecul de varză şi haşmă, apoi puneţi deasupra cel de al doilea file. înfăşuraţi fileurile cu somon şi peşte-spadă alternând cele două specii de peşte afumat, apoi legaţi totul cu fir alimentar.
Curăţaţi haşma care v-a rămas, tăiaţi-o felioare şi căliţi-o într-o tigaie cu 50 g de unt şi două linguri de ulei. Rumeniţi peştele, turnaţi peste el un pahar de vin şi adăugaţi trei frunze de salvie. Puneţi capacul şi lăsaţi să se facă la foc mic circa 30 de minute.
Când e gata, scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l la cald. în sosul format puneţi smântână şi lăsaţi-l să scadă la foc iute. Săraţi şi piperaţi. Aşezaţi peştele pe platou, stropiţi-l cu sos şi ornaţi-l cu frunzele de salvie proaspătă care v-au rămas şi cu felioarele de haşmă, apoi aduceţi-l la masă.
Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate
Poftă bună!