Ceviche de creveti
PrinteazaCeviche de creveti din: creveti, avocado, mango, ardei, ceapa, patrunjel, lamai.
- un kg creveţi decorticaţi, nefierţi
- un avocado
- un mango
- un ardei gras roşu
- un ardei gras galben
- o ceapă albă medie
- 4 fire ceapă verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- sucul de la 8 lămâi
- 3 linguri ulei piper de Cayenne
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă cu o linguriţă de sare. Când dă în clocot, se pun creveţii şi se opreşte focul. Peste 5 minute se scurg creveţii şi 3/4 dintre ei se taie cuburi cât mai mici.
Se taie mărunt şi restul ingredientelor, se amestecă bine cu creveţii tăiaţi, sucul lămâilor, uleiul, sare şi piper de cayenne. Se acoperă şi se lasă 24 de ore la frigider.
Se serveşte cu restul de creveţi deasupra.
Pofta buna!