Ceviche din: scoici, rosii, ardei iute, ceapa rosie, ardei gras, suc de portocale, suc de lamaie, suc de lime, sare, avocado, coriandru, chips-uri tortilla. Ceviche este un fel de mancare traditional din America de Sud, originar din Peru. Aceasta reteta autentica de ceviche este un omagiu adus bogatei traditii culinare peruviane. Inca din epoca Inca, […]
Ceviche Peruvian – Reteta Autentica cu Peste proaspat
PrinteazaCeviche Peruvian – Reteta Autentica cu Peste proaspat din: file de peste proaspat, lamai, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru, sare, piper, morcov
Ingrediente:
- 500g de file de peste proaspat (preferabil cod sau dorada)
- 3 lamai, stoarse pentru suc
- 1 ceapa rosie, taiata marunt
- 1 ardei iute, taiat fin (optional, pentru un gust picant)
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 legatura de coriandru proaspat, tocat
- Sare si piper, dupa gust
- 1 morcov mic, taiat julienne (optional, pentru decor)
Mod de preparare:
Taie pestele: Incepe prin a curata si a taia pestele in cuburi mici, de aproximativ 1,5 cm fiecare. Daca folosesti cod sau dorada, aceste tipuri de peste sunt ideale pentru ceviche datorita texturii lor ferme.
Marinare: Intr-un bol, pune cuburile de peste si acopera-le cu sucul stoars din lamai. Asigura-te ca pestele este complet acoperit de suc de lamaie, deoarece acesta va gati pestele in timp ce marinam. Lasa pestele sa stea in sucul de lamaie timp de aproximativ 20-30 de minute sau pana cand cuburile de peste devin opace si albicioase.
Prepararea amestecului: In timp ce pestele se marineaza, pregateste amestecul de ceapa, ardei iute, usturoi si coriandru. Pune ceapa taiata marunt intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute pentru a-i reduce gustul puternic. Apoi, scurge apa.
Combinare: In acelasi bol cu ceapa, adauga ardeiul iute, usturoiul pisat si coriandrul tocat. Poti ajusta cantitatea de ardei iute in functie de cat de picant doresti sa fie ceviche-ul. Adauga sare si piper dupa gust.
Cand pestele este gata de gatit (cuburile sunt opace), scoate-l din sucul de lamaie si adauga-l in bolul cu amestecul de ceapa si ierburi aromatice. Amesteca totul bine pentru a combina ingredientele.
Decorare si servire: Pentru un aspect mai frumos, poti sa adaugi morcovul taiat julienne deasupra ceviche-ului. Acesta este optional, dar adauga un element de crocant si culoare. Serveste ceviche-ul proaspat, de preferinta rece, imediat.
Garnituri optionale: Poate fi servit cu felii de avocado sau cartofi dulci prajiti pentru un plus de gust si textura.
Ceviche Peruvian – Reteta Autentica cu Peste proaspat
Valori nutritionale: Caloriile, carbohidratii, proteinele si grasimile pot varia in functie de tipul de peste folosit si cantitatea de ulei de masline adaugata pentru gust.
In medie, o portie de ceviche poate avea aproximativ
- 250-300 de calorii
- 30g proteine
- 10g grasimi
- 10g carbohidrati
Ceviche este un fel de mancare traditional din America de Sud, originar din Peru. Aceasta reteta autentica de ceviche este un omagiu adus bogatei traditii culinare peruviane.
Oamenii foloseau sucul de lamaie pentru a gati peste proaspat, iar astazi ceviche este cunoscut pe plan international pentru gustul sau revigorant si prospetimea ingredientelor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Ceviche
Pofta buna!