Ceviche

Printeaza

Ceviche din: peste, ceapa rosie, rosii, ardei iute, sare, sos tabasco, oregano, suc de lamaie, salata verde.

Ceviche

Ingrediente:

  • 1 kg file de red snapper proaspat, dezosat si taiat in bucati de 1 cm
  • 1/2 ceapa rosie, tocata foarte marunt
  • 3 rosii, curatate de pielite si de seminte si tocate marunt
  • 1 ardei iute rosu serrano, fara seminte, tocat marunt
  • 2 lingurite sare
  • cateva picaturi de sos tabasco sau cateva bucatele de ardei rosu iute cayenne
  • 1 lingurita oregano
  • 125 ml suc proaspat de lime
  • 125 ml suc proaspat de lamaie
  • salata verde bibb pentru ornare

 

 

 

Ceviche este un fel de mancare foarte comun in toate tarile vorbitoare de limba spaniola din America Centrala si de Sud. Se face din peste proaspat, care se pune intr-o marinata pe baza de suc de lamaie (fie lamaie obisnuita, fie lime), ulei de masline si condimente.

Ceviche

Se serveste crud. In prezent, aceasta mancare se gaseste in restaurantele din toata lumea, fiind preparata mai ales din carne de scoici taiata feliute.

Ceviche_15

Se pare ca acest fel de mancare a aparut in Peru cu cateva secole in urma. Este foarte des intalnit in tara vecina, Ecuador, iar in ultimul timp tot mai mult si in Mexic, unde nu doar pestele, ci si crevetii, homarii si scoicile de rau se servesc preparate in acest fel.

Ceviche_16

Potrivit unora dintre retete, pestele trebuie tinut in marinata cateva ore; totusi s-a stabilit ca timpul necesar pentru ca sucul de lamaie sa-si faca efectul este de doar cateva minute, astfel incat pestele poate fi servit cat mai proaspat.

Ceviche_17

 

Mod de preparare:

Puneti bucatile de peste intr-un vas de sticla sau ceramica. Adaugati ceapa, rosiile, ardeiul iute, sarea, sosul tabasco si oregano. Turnati pe deasupra sucul de lamaie.

Acoperiti vasul cu o folie de plastic si puneti-l in frigider. Dupa o ora, amestecati bucatile de peste cu marinata, astfel incat sucul de lamaie sa le acopere perfect.

Puneti din nou vasul in frigider timp de cel putin 6 ore, pentru ca pestele sa aiba timp sa se patrunda cu aromele.

Pe un platou aranjati cateva frunze de salata. Scurgeti mar inata de pe bucatile de peste si aranjati-le pe platou, peste salata

Ceviche_18

Cheviche

 

Ceviche_19

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Foarte, foarte bun este ceviche, am mancat, dar in afara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.